5 jídel, na které byste neměli zapomínat

ústřice

 

Od dob Doriana Yatese byla kuřecí prsa, vaječné bílky, hnědá rýže a brokolice stereotypním potravinářským výtahem a málokdo se odvážil zabloudit příliš daleko od této cesty.

Přeplňování nádob s kuřecím masem a rýží každý den může vést k nutričním nedostatkům a také k něčemu, co se nazývá smyslově specifická sytost. Postupně budete ztrácet chuť na to samé jídlo.


Dobře, možná jste přemýšleli o nahrazení krůtího prsíčka kuřecím masem, ale co hovězí? Místo hovězího masa a brokolice, co třeba talíř ústřic jako vaše další jídlo po tréninku?

Nejlepší na tom je, že tato fitness jídla musí být konzumována pouze jednou týdně kvůli velkému množství mikroživin, které nabízejí.

Takže upgradujte své obědy a podívejte se na těchto pět zázračných jídel.

 

Hledáš pořádné pánské oblečení? Vyzkoušej novinky Nebbia. V nabídce máme tílka, kraťasy, tepláky a mikiny.


Hovězí játra


Ve zlaté éře kulturistiky se bodybuildeři jako Arnie a Frank Zane pochutnávali na játrech, jako by šli s dobou. Játra jsou jednoho z nejlepších kulturistických potravin v okolí. 100 gramová porce hovězích jater obsahuje 988% denního vitamínu B12, esenciálního mikronutrientu, který zlepšuje produkci energie, syntézu aminokyselin a DNA. Nedostatky v B12 mohou vyvolat zmatek ve vašem tréninku, což je důvod, proč by hovězí játra mohla být vaší tajnou zbraní, která vás zvedne na další úroveň.



Sardinky


Když uslyšíte slovo „superfood“, bobule kale, quinoa a acai jsou obvykle prvními věcmi, které Vás napadnou. Ale co sardinka? Ukázalo se, že slané, šupinaté mořské plody na vaší pizzu jsou ve skutečnosti jedny z nejlepších fitness jídel s vynikajícím nutričním profilem. Nejen, že jsou to sardinky, plné bílkovin, ale jsou také bohaté na Omega 3, které pomáhají zlepšovat bolest svalů a snižují záněty. Sardinky také obsahují 75% vašich RDI selenu, důležitého stopového minerálu, který prokazuje posílení imunitního systému a chrání vaše tělo před volnými radikály (skupiny atomů, které mohou poškodit živé buňky a tkáně).

Vývar z kostí


Vařením hovězích nebo kuřecích kostí po dobu 24–48 hodin můžete extrahovat minerály, živiny a také kolagen, který je hlavním strukturním proteinem v těle, který tvoří asi 25–35% celkového obsahu bílkovin v těle. Konzumace kolagenu také stimuluje syntézu kolagenu, což pomáhá při problémech kostí, kloubů a zánětů.


Edamame


Edaman je bohatý na sójové proteiny. Avšak tam, kde edamame skutečně vítězí, je obsah leucinu. Leucin je nejdůležitější z aminokyselin a jeho schopnost stimulovat syntézu kosterního svalstva, desetkrát větší než kterákoli z ostatních aminokyselin.


Ústřice


Ústřice jsou bohaté na vitamíny a minerály, zhruba 200g ústřic obsahuje 20g bílkovin. Dále jsou bohaté na zinek. Základní minerál, který mnozí sportovci a kulturisti mají nedostatek. Zinek je životně důležitý pro růst , imunitní funkce a udržení zdravé hladiny testosteronu, proto by tyto elegantní korýši měli být součástí vaší stravy.

Zpět do obchodu