Který alkoholový drink je nejzdravější a jak se rychle dostat z kocoviny?

jak se rychle dostat z kocoviny

Jak se rychle dostat z kocoviny?

Jednou z nejčastějších otázek ohledně diety je, zda je alkohol v pořádku. Také slyším: "Jaký je nejzdravější alkohol?" a "Jak si vyléčím kocovinu?" Ve skutečnosti se ptáme: "Co bych měl pít, když se snažím zůstat zdravý, ale chci být společenský?" Přiznejme si to, i moji nejstriktnější přátelé tu a tam pijí. Existuje způsob, jak si příležitostně dát drink (nebo pár), aniž byste se druhý den cítili příliš mizerně. Věřím, že ze zdravotního hlediska je optimální nepít, ale z hlediska zábavy je pár drinků relativně neškodné.

Tento příspěvek destiluje vše, co vím o alkoholu, metabolismu a toxinech, do praktických rad, které můžete použít k vychutnání nápoje bez mnoha vedlejších účinků. To znamená, že tyto informace nejsou určeny lidem, kteří bojují s alkoholem nebo chtějí přestat pít. Raději si promluvte s odborníkem.

Každý týden pro vás přidáváme nové zboží. Legíny, mikiny a topy.

Co vlastně znamená „nejzdravější alkohol“?

Nejprve špatná zpráva: Alkohol pro vás není dobrý. Šokující, já vím. Alkohol má na tělo účinek stárnutí, protože ho játra rozkládají na aldehyd, nejškodlivější alkoholový toxin. Přidáním cukru je váš nápoj mnohem méně dietní a alkohol také obsahuje další toxiny (přírodní nebo uměle vyrobené), díky nimž se druhý den cítíte a podáte ještě horší výkon.

 

To znamená, že pokud pijete, máte lepší možnosti, abyste se cítili lépe a zůstali zdravější. Vysoce filtrované a destilované nápoje jako vodka a gin odstraňují přísady jako lepek a siřičitany a neobsahují cukr. Pokračujte ve čtení praktického průvodce alkoholy, počínaje tím nejméně škodlivým.

Váš průvodce „nejzdravějším“ alkoholem k pití

Nejlepší volba

  •      Vodka
  •      Gin
  •      Tequila
  •      Whisky
  •      Další neslazené lihoviny
  •      Suchý cider
  •      Suché šampaňské
  •      Suché bílé víno
  •      Likéry
  •      Barevné, slazené lihoviny
  •      červené víno

    

 

Nejškodlivější

  •      Pivo a ležák

 

Nejlepší volba

Vodka

Vodka je destilovaná a filtrovaná přes dřevěné uhlí, takže si vaše tělo poradí pouze s alkoholem a žádnými dalšími toxiny. Upozornění: Pokud to smícháte s cukrem a dalšími věcmi, už to není nejlepší volba. Bonusové body za úplné vyhýbání se obilninám s bramborovou vodkou.

Gin

Gin je ochucený bobulemi jalovce, které mají antioxidanty, ale ne tolik. Před 1000 lety byl považován za bylinný lék, ale dnes je to jen oblíbený nápoj. Bonusové body za suché martini s olivami nebo slaninou.

Tequila

Tequila se vyrábí z agáve, která má vysoký obsah špatného cukru fruktózy. Ale protože proces fermentace tequily odstraňuje cukr, pak je destilován a filtrován, dostanete většinou čistý alkohol. Bonusový protein, pokud sníte červa.

Whisky

Whisky se vyrábí z obilovin, které mají vyšší obsah toxinů, ale proces destilace stále odstraňuje značné množství špatných věcí. Whisky také obsahují speciální typy antioxidantů, včetně kyseliny ellagové, díky čemuž jsou v oddělení boje proti volným radikálům lepší než červené víno. Bonusové body za pravou whisky sour s čerstvou limetkou nebo citronovou šťávou.

 

Středně špatné

Další neslazené lihoviny

Lihoviny se vyrábějí destilací a mohou být volbou alkoholu s nižším obsahem cukru – ale to neznamená, že tomu tak vždy je. Patří mezi ně další likéry, které ještě nejsou uvedeny, a nápoje jako filtrované saké. Pamatujte, vždy nechte destilátor filtrovat vaše toxiny, aby to vaše játra nemusela.

Suchý cider

Kromě toho, že jablečný mošt neobsahuje lepek, vyhýbá se plísňovým toxinům ze zrn nacházejících se v pivu. Jablka netvoří nejhorší plísňové toxiny tvořené obilím a primární toxiny vyrobené z jablek nepřežijí fermentaci. Cider může stále stimulovat kandidu, pokud jsou kvasinky problémem.

Suché šampaňské

Šampaňské pochází pouze z oblasti Francie a normy pro pravé šampaňské jsou velmi vysoké. Francouzské šampaňské má tendenci mít nejnižší množství plísňových toxinů zbývajících po fermentaci.

Suché bílé víno

Suché bílé víno má tendenci obsahovat méně plísňových toxinů než běžné bílé nebo červené víno, zejména dehydratující ochratoxin A. Ale stále je nefiltrované, takže obsahuje různé druhy plísňových toxinů, které se v destilovaných likérech nevyskytují. Pokud v horní části láhve najdete žlutý pruh, alkohol byl určen k pití v Evropě a musí splňovat vyšší standardy než americký dovoz z Evropy.

 

Špatné

Likéry

Likéry mají tu výhodu, že jsou destilované, ale obvykle obsahují tunu cukru a mohou také obsahovat další zánětlivé přísady. Cukr pouze přispívá ke stárnutí a kocovinovým účinkům alkoholu a také přispívá k vašemu pasu, takže není žádný důvod, proč zvyšovat obsah cukru ve vaší stravě tím, že jej budete skrývat v alkoholu.

Barevné, slazené lihoviny

Cukr, plísňové toxiny, umělá barviva, chemikálie a další přísady, které obsahují, jsou tím, co je činí tak škodlivými. Seznam je nekonečný. Existuje šance, že se vytvoří přirozené toxiny, ale přidají se také umělé chemikálie, obecně je to špatný nápad, když se druhý den snažíte cítit dobře.

Červené víno

Červené víno má vysoký obsah ochratoxinu A a kvasinek a vy nevíte, které kmeny budou ve vaší konkrétní láhvi. Oba tyto faktory negativně ovlivňují vaše tělo. Ačkoli se o tom hodně mluví, množství resveratrolu ve víně je tak malé, že to postrádá smysl, zkuste místo toho hořkou čokoládu!

 

Nejškodlivější

Pivo a ležák

Pivo obsahuje lepek, kvasinky a téměř vždy ochratoxin A a další plísňové toxiny. Často jsou použitá zrna přímo kontaminována plísní před fermentací, díky čemuž je pivo nejšpinavější z alkoholů. Pokud se chystáte pít pivo, udělejte ho alespoň bez lepku – a ujistěte se, že svému tělu pomůžete odstranit tyto toxiny dodržováním níže uvedených doporučení.

vodka je nejzdravější

4 kroky k minimalizaci účinků alkoholu

Vyberte si svůj drink

Jděte do jakéhokoli baru a tam jsou stovky možností, od piva a vína až po asi sto různých kombinací koktejlů. Jedna z nejčastějších otázek je: „Který alkohol je nejlepší? Všechny alkoholické nápoje se dehydratují a způsobí mírný zánět, je to koneckonců alkohol. Ale typ nápoje, který si vyberete, může mít obrovský rozdíl v tom, jak se budete druhý den ráno cítit. Některé alkoholy mají mnohem toxických vedlejších produktů z fermentace než jiné. Je tragické, že pivo obsahuje nejvíce toxinů ze všech běžných alkoholických nápojů. Vodka je vaše nejlepší volba, protože proces destilace odstraňuje téměř všechny toxiny, které způsobují, že se můžete druhý den cítit mizerně. Vaše tělo se prostě musí vypořádat s alkoholem.

Hydratujte

Než se toxinů zbavíte, vaše tělo je zředí vodou, aby vám na cestě ven neublížily. Voda pochází buď z vašich tkání, nebo z vody, kterou pijete, takže pijte vodu. Doporučuji vypít sklenici vody na každou porci alkoholu, kterou zkonzumujete, ideálně ve stejnou dobu nebo hned poté.

Vezměte aktivní uhlí

Dřevěné uhlí se váže na toxiny a pomáhá je odstraňovat. Po skončení pití si vezměte aktivní uhlí (nebo pokud jste zvolili nefiltrovaný alkohol, jako je pivo nebo víno, vezměte si s každým nápojem jednu kapsli).

 

Bonusové doplňky

Glutathion

Glutathion je hlavním antioxidantem vašeho těla a mimo jiné pomáhá podporovat detox jater. Historicky bylo suplementování glutathionem drahé a málo účinné. Nejlepší doplňky používají lipozomální systém dodávání, takže je vaše tělo může skutečně absorbovat. To je to, co používám, když piju.

Vitamíny skupiny B

Alkohol vyčerpává zásoby vitamínů a minerálů a zejména vitamíny B. Dobrý B-komplex je nutností, pokud pijete více než pár drinků. Než začnete pít, vezměte si vitamíny B.

Kyselina alfa-lipoová

ALA je sama o sobě silným antioxidantem a pomáhá vašemu tělu produkovat glutathion. Než začnete pít, vezměte si asi 400 mg. 

N-acetylcystein (NAC)

Je prekurzor glutathionu a skvělá živina pro podporu jater. Užijte 600 mg NAC předtím, než začnete pít a večer před spaním.

 

Závěr

Vinařský průmysl odvedl skvělou práci, když nám řekl, že resveratrol je pro nás dobrý. Může to být, neberu ho pravidelně kvůli obavám, že je mírně estrogenní. Ale i kdyby tomu tak bylo, potřebovali byste stovky lahví červeného vína, abyste získali množství resveratrolu v jedné pilulce. Existují určité důkazy, že jeden nápoj denně může mít ochranné účinky. Důkazy, které jsem viděl, jsou dost vágní a zdá se, že je prodejci alkoholu silně propagují, stejně jako jsou vinaři velkými roztleskávačkami pro resveratrol. Pokud tedy milujete víno, pijte ho, ale postupujte podle výše uvedených kroků, abyste minimalizovali jeho účinky.

 

Jak skutečně má alkohol vliv na svaly?

Zpět do obchodu